Friday, June 4, 2010

{great grand parents II}

Two years ago I wrote a blog entry about my grandparents.

greatgrandma greatgrandpa

I mentioned that they owned a shop in the town of Vaals. I knew that my mom owned a photo of the shop, but I never got around searching for it. Last week I found it when I was looking through my mom’s photo’s.

tentstraat

The photo was taken in 1927. The ladies in the picture are my grandmother (on the right) and one of her sisters. The gentlemen I don’t know, but I think they are her brothers. I recognized the shop immediately as there is now a toy shop located there, Top 1 Toys. I have been there several times looking for Collector Barbies. The outside of the shop has hardly changed.

My mom and dad owned a lot of old photo’s. My mom’s are the oldest dating back to the the early 20th century.

Have a nice and sunny weekend!

Bye,

8 comments:

 1. What fantastic photos to have, especially of the shop. I love your grandmothers dress! Thanks so much for sharing them x

  ReplyDelete
 2. leuk zoiets, mijn grootouders aan beide kanten hadden ook een winkel, jammer heb ik geen fotos meer, maar de herinnering zit er wel, :)) dag meid, grusse van mie

  ReplyDelete
 3. Wat ontzettend gaaf die oude kiekjes.
  Daar moet je goed zuinig op zijn.
  Wat leuk dat je die winkel direkt herkende.
  Oude foto´s hebben wat vindt ik maar het wordt meer dierbaar als er mensen op staan die je kent of via via familie van je is.
  Ik heb hier ook een aantal van die oude foto´s maar heb geen idee wie dat zijn, ik vond ze op een rommelmarkt en vindt ze gewoon ontzettend mooi.
  Lieve groetjes daar.
  Gerda

  ReplyDelete
 4. Ooh! Happy day to find this!
  I love old photos.. and I think it is AMAZING that you still have that shop around. You should have H take a photo of you standing in the doorway of the same shop. That would just be too amazing. :)

  I wish we could go back in time and meet these precious people.. see how they lived.. learn from them.

  Hope your Sunday is a Happy one..

  ReplyDelete
 5. Wat leuk dat jij die oude foto's hebt! Ik heb zelf helaas geen enkele foto van mijn grootouders toen die nog jong waren en dat vind ik heel jammer. Als ik oude kadertjes vind dan ga ik ook op zoek naar oude foto's van 'vreemden' die ik dan adopteer ;o)
  Groetjes, Annelies

  ReplyDelete
 6. Heerlijk die oude foto's! Mijn oma had ook een winkel, in Bocholtz, dus vlak bij Vaals. Een winkel in naai-fournituren, stoffen en met naaiatelier. Ik denk dat ik mijn hobby's dus niet van een vreemde heb.

  ReplyDelete
 7. Mijn overgrootvader (Mathias) Noppeney had ook een winkel in de Tentstraat, op huisnummer 17, voor zover ik heb kunnen nagaan. Vandaar dat deze foto mijn aandacht trok. De families moeten elkaar gekend hebben.

  Nb. in je blog over je overgrootouders schrijf je dat je niet weet wanneer je overgrootmoeder is overleden. Ik heb even voor je gezocht op Genlias. Je grootmoeder overleed op 17 Februari 1919. Ze was toen 51.

  Groet
  René Noppeney

  ReplyDelete